Landmeten in het algemeen

Bij landmeten denken veel mensen aan het opmeten van een landschap met behulp van een driepoot, de tachymeter. Het landmeten valt onder geodesie. Deze wetenschap houdt zich bezig met de vorm en de afmeting van de aarde. De aarde blijft niet altijd hetzelfde, want de aardkorsten verschuiven lichtjes. Landmeten is van belangrijke waarde, wanneer je exacte gegevens nodig hebt van een gebied. Het werkveld beslaat echter meer dan het meten alleen. De gegevens worden verwerkt en eventueel vergeleken met vorige metingen en er worden tekeningen gemaakt. Het geeft een visuele benadering weer van de werkelijkheid.

Verschillende landmetingen

Met een situatiemeting wordt een gebied in kaart gebracht. Mutatiemetingen zijn metingen die met elkaar worden vergeleken. Een deformatiemeting wordt uitgevoerd om na te gaan of het bouwwerk meer vervormt dan bouwkundig verwacht. Bij een revisiemeting komt elke wijziging aan het licht. Welke landmeting er verricht wordt, is afhankelijk van de situatie. Landmeten kan zowel ondergronds als bovengronds worden verricht. Het inwinnen van informatie van een perceel is belangrijk om een veilig bouwproces te kunnen starten. Zo wil je graag weten hoeveel vierkante meters er beschikbaar is en of de grond wel geschikt is voor de bouw van bijvoorbeeld woningen.

Maatvoering is vakwerk

Landmeten vereist precisie en kennis van zaken. Niet alleen meten wij bij Foxbo het verkavelen van grond, indien er een plaatsbeschrijving van gebouwen en constructies nodig zijn, maar wij hebben ook een adviserende functie. Wij voeren verschillende soorten metingen uit. Hierbij kun je denken aan lengte- en detailmetingen, kartering, puntbepalingen en coördinaattransformatie. Bij geodesie denken velen nog aan het ouderwetse beeld van de man in een felgekleurd jasje die in de regen staat te meten. Tegenwoordig worden de metingen verricht door professionele landmeters met nauwkeurige, gekalibreerde apparatuur. De meest complexe projecten worden door ons opgemeten.

Foxbo landmetingen

Bij Foxbo ben je op de juiste plek als het gaat om maatvoering. Wij bieden diverse maatvoeringspakketten aan met altijd de juiste expertise en kennis van zaken. Wij zijn de juiste expert op maatvoeringsgebied en op landmeetkundig gebied. Foxbo gaat geen uitdaging uit de weg en wij weten als geen ander dat maatvoering vakwerk betekent. Neem voor een vrijblijvend advies contact met ons op en wij helpen je graag verder. Landmeten begint bij Foxbo.

Contact opnemen met Foxbo maatvoering

Ben u geïntresseerd of heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Nu contact opnemen

Navigatie